Architectural
Building System Solutions

Fasadni sistemi

MC Passive

  • Sistem je namenjen za projektovanje modernih zaštitnih zidova jednostavnih i složenih oblika sa povećanom sposobnošću termičke izolacije.
  • Sistem stubova i zasuna je namenjen za projektovanje modernih zaštitnih zidova jednostavnih i složenih oblika sa povećanom sposobnošću termičke izolacije.
  • Vizuelna širina stub-zasun: 55 mm
  • Konstrukcija zida sistema MC Passive čini skelet od stubova i zasuna izrađen od aluminijumskih profila. Odlični parametri termičke izolazije su postignuti zahvaljujući primeni specijalnog izolatora smeštenog u prostor priteznog profila ili distantnog elementa koji se dodatno postavlja ispod vijaka za pričvršćivanje priteznog profila. Dodatno radi obezbeđivanja poboljšavanja termičkih svojstava termičke pregrade koje se stavljaju u profile stubova i zasuna, izrađene od tvrdog PVC-a, opremljene su dodatnim horizontalnim "izbočinama" izrađenim od mekog PVC-a
  • Dostupan je širok spektar stubova i zasuna koji je prilagođen statičkim zahtevima.
  • Širok spektar lajsni za maskiranje omogućava postizanje različitih vizuelnih efekata za zaštitni zid.
  • Mogućnost savijanja profila u obe ravni (detaljna specifikacija profila i detalji koji se odnose na tehničke parametre savijanja profila - dostupni u zoni kupca na stranici www.aliplast.rs)
  • Mogućnost lakiranja prema paleti RAL (Qualicoat 1518), u strukturi drva Aliplast Wood Colour Effect (Qualideco PL-0001), anodizirana završna obrada (Qualanod 1808), takođe bikolor.

system

materijal

dubina stubova

dubina zasuna

deblijna ispune

krutost stubova

krutost zasuna

MC Passive

aluminijum

10-326 mm

10-294 mm

4-59 mm

2,5-4092 cm4*

0,9 to 1831,1*

specifikacija proizvoda

system

sposobnost termičke izolacije Uf*

propusnost vazduha

vodonepropusnost

opterećenje vetrom

MC Passive

Uf od  0,79 W/m2K

Klasa AE1300; EN 12152

 2600Pa - 3900Pa; EN 13116

Klasa RE1500; EN 12154

*postoji mogućnost primene dodatnih ojačanja
**sposobnost termičke izolacije zavisi od kombinacije sastavljanja profila i debljine ispune

Internet strana koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti u skladu sa politikom privatnosti . Nastavkom pregleda stranica prihvatate korišćenje kolačića. Postavke kolačića možete konfigurisati u svom internet pretraživaču.